Търсене в този блог

събота, 16 юни 2012 г.

                   Да изчистим България за един ден.

Настъпи денят на голямото чистене, в който доброволци от цялата страна ще се опитаме да съберем натрупвания с години боклук, за да направим страната си едно по-красиво място. Целта ще бъде постигната, ако се съберат 400 000 граждани, които да съберат 200 хил. куб. метра отпадъци, маркирани на онлайн картата ни за замърсени места.

Подготовката за кампанията „Да изчистим България" продължи повече от година. Зелената инициатива подкрепиха много неправителствени организации, държавни институции и частни фирми, които осигуриха безплатни консумативи и транспорт за деня на чистенето.
„Да изчистим България за един ден" е част от световната инициатива "Let's Do It"! От март до септември над 100 държави ще проведат подобни акции по почистване. С нас днес чистят и съседите ни Турция и Румъния, както и Конго и Молдова.

Вие как смятате -имаше ли резултата това чистене?


            Супер почивки на слънчев бряг

http://grabo.bg/na-parva-liniia-v-slanchev-briag-2-noshtuvki-za-chetirima-0zb5g

Офертите са все още валидни -не ги изпускайте.

                    Следете новите земетресения

На тази страницата на геофизичния институт може да следите за земетресенията в Перник в реално време http://ndc.niggg.bas.bg/

Земетресение с магнитуд 3.0 по скалата на Рихтер беше регистрирано в област Перник тази сутрин, в 7.51 ч., съобщи БАН.
Епицентърът му е с координати 42.57 с.ш. и 23.06 и.д., на юг от град Перник (най-близо до кв. Калкас). Епицентърът е на 30 километра югозападно от София.
Първоначално БАН отчете, че трусът е с магнитуд 3.2 по Рихтер. 35-40 минути по-късно информацията беше коригирана.
Дълбочината му е 10.6 км, сочат коригираните данни на Сеизмичния информационен център при Геофизичния институт на БАН. Първоначалните бяха за дълбочина 15.6 км.
Земетресението беше достатъчно силно, за да събуди града след няколкото дни затишие, пише zaPernik.com. Трусът беше усетен слабо и в София.
Първоначалните данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център бяха за по-слаб трус – с магнитуд 2.8 по скалата на Рихтер. 30-ина минути след първоначалното съобщение магнитудът беше коригиран от 2.8 на 3.0 по Рихтер.
Последното земетресение преди днешния трус в България беше регистрирано отново в област Перник (с епицентър в с. Кралев дол) на 15 юни – два часа след полунощ. Магнитудът му беше 2.2 по Рихтер (данните на БАН и Европейския средиземноморски сеизмологичен център съвпадат).
От силното земетресение с магнитуд 5.8 по Рихтер на 22 май в 3 часа сутринта досега в област Перник са станали над 30 земетресения с магнитуд поне 2 по Рихтер, по данни на БАН.

                                ЛЯТОТО ДОЙДЕ

             ВРЕМЕ ЗА ПОЧИВКА И СВОБОДА. 

 ВСЕКИ МОЖЕ ДА СЛЕДИ ПРОГНОЗАТА ЗА ВРЕМЕТО ЧРЕЗ ИНТЕРНЕТ.НО ИЗТОЧНИЦИТЕ НА ИНФОРМАЦИЯ СА МНОГО И ЧЕСТО НЕВЕРНИ.ПРЕДЛАГАМ ВИ НАЙ-ИЗПИТАНИЯ САЙТ ЗА МЕТЕРОЛОГИЯ КАКТО И НЯКОЛКО ПО СПЕЦЯЛИЗИРАНИ САЙТА С ПО ТОЧНА И КОНКРЕТНА ИНФОРМАЦИЯ.

http://sinoptik.bg/sofia-bulgaria-100727011/10-dayshttp://vremeto.v.bg/index.pl?place=15&action=real&lang=_bul.htmlhttp://bulgarian.wunderground.com/global/BU.htmlhttp://www.weather.com/weather/hourbyhour/graph/BUXX0014?from=36hr_topnav_business

ползата от спецялизираните сайтове е голама когато сте на море или на планина и единствената информация която можете да получите от стандартните източници се свежда до температурата в градовете.


ОТ КАКВИ ПРОДУКТИ И УСЛУГИ НЕ СТЕ ДОВОЛНИ?

СПОДЕЛЕТЕ ЗАЩО И КОНКРЕТИЗИРАИТЕ ВАШИЯ СЛУЧАЙ.

СПОРЕД ВАС БЪЛГАРСКИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ БРАНЯТ ЛИ СИ ПРАВАТА?ИМА ЛИ КОЙ ДА ЗАЩИТИ ТЕЗИ ПРАВА?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР ЩЕ Е В ПОМОЩ НА ВСИЧКИ НАС.

 

GOLQMKADEMLIQ